Nagyon jól bírja a mélyhűtést a kistök, cukkíni. Ezt reszelve, vagy a frissnél kissé vastagabbra vágva fagyasszuk. Ha leveshez, főzelékhez reszelve szeretnénk eltenni, ne felejtsünk kevés illatos, üde zöldkaprot tenni mellé!
.JPG) |
Használat előtt hagyjuk felolvadni, itassuk fel róla a vizet, tovább úgy használjuk, mint a frisset. |
.JPG) |
Petrezselyemzöldet, zöldkaprot is fagyasszunk mellé! Érdemes adagonként eltenni. |
Tökéletesen fagyasztható a paradicsom. Leveshez egyben, szószokhoz, húsokhoz is kockára ávgva, lecsepegtetve érdemes fagyasztani.
.JPG) |
Nem kell felolvasztani felhasználás előtt, akkor tönkremegy. |
Gyönyörűen megtartják színűket a levélfélék, így salátát, spenótot, sóskát, petrezselyemzöldet, bazsalikomot, zöldkaprot, lestyánt is fagyaszthatunk.
.JPG) |
Az a legjobb bennük, hogy ízük és színűk csodálatosan megőrződik |
Duplán ötletes, ha kisebb paprikákat töltünk meg apróra vágott petrezselyemzölddel. Leveshez, csorbához kiváló, de bármi máshoz kitűnő fűszerező. A csípős paprika szintén nagyon jól eláll, ám ezzel is vigyázzunk: ha kiolvad, tönkremegy. Fagyosan vágjuk az ételhez, akár a már kitálalt leveshez is.
.JPG) |
Használatkor levágunk egy kis szeletet, vagy ha kisebb a paprika, beletesszük egyben. |
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése