Mit fagyasszunk?

Nagyon jól bírja a mélyhűtést a kistök, cukkíni. Ezt reszelve, vagy a frissnél kissé vastagabbra vágva fagyasszuk. Ha leveshez, főzelékhez reszelve szeretnénk eltenni, ne felejtsünk kevés illatos, üde zöldkaprot tenni mellé!
Használat előtt hagyjuk felolvadni, itassuk fel róla a vizet, tovább úgy használjuk, mint a frisset.

Petrezselyemzöldet, zöldkaprot is fagyasszunk mellé! Érdemes adagonként eltenni.


Tökéletesen fagyasztható a paradicsom. Leveshez egyben, szószokhoz, húsokhoz is kockára ávgva, lecsepegtetve érdemes fagyasztani.
Nem kell felolvasztani felhasználás előtt, akkor tönkremegy.


Gyönyörűen megtartják színűket a levélfélék, így salátát, spenótot, sóskát, petrezselyemzöldet, bazsalikomot, zöldkaprot, lestyánt is fagyaszthatunk.

Az a legjobb bennük, hogy ízük és színűk csodálatosan megőrződik


Duplán ötletes, ha kisebb paprikákat töltünk meg apróra vágott petrezselyemzölddel. Leveshez, csorbához kiváló, de bármi máshoz kitűnő fűszerező. A csípős paprika szintén nagyon jól eláll, ám ezzel is vigyázzunk: ha kiolvad, tönkremegy. Fagyosan vágjuk az ételhez, akár a már kitálalt leveshez is.

Használatkor levágunk egy kis szeletet, vagy ha kisebb a paprika, beletesszük egyben. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése