Meggyes, nyári almás lekvár




Hozzávalók: 3 kg finom, érett meggy, 2 kg nyári alma, kb. 3 kg cukor, tartósítószer.

Elkészítése: A meggyet megmossuk, kimagozzuk, krumplitörővel kissé összetörjük, feltesszük főni. Közben az almákat lereszeljük, a meggyhez adva együtt főzzük, míg a leve elfő. Hozzáadjuk a cukrot, ízlés szerint még adhatunk hozzá, ha édesebben szeretjük. Tetszés szerinti sűrűségűre főzzük. Mivel a nyári alma kitűnő sűrítő, ha tovább főzzük, már-már marmalád sűrűségű, nagyon fonom lekvárt kapunk, ami bármilyen süteménybe kiváló.
Megjegyzés: az arány akár fele-fele is lehet, de aki szereti, nyári almából önmagában is nagyon finom lekvárt főzhet. Ekkor lereszelve főzzük el a levét, majd cukorral besűrítjük, a fenti recept szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése