Hozzávalók: 3 kg finom, érett meggy, 2 kg nyári alma, kb. 3
kg cukor, tartósítószer.
Elkészítése: A meggyet megmossuk, kimagozzuk, krumplitörővel
kissé összetörjük, feltesszük főni. Közben az almákat lereszeljük, a meggyhez
adva együtt főzzük, míg a leve elfő. Hozzáadjuk a cukrot, ízlés szerint még
adhatunk hozzá, ha édesebben szeretjük. Tetszés szerinti sűrűségűre főzzük.
Mivel a nyári alma kitűnő sűrítő, ha tovább főzzük, már-már marmalád sűrűségű,
nagyon fonom lekvárt kapunk, ami bármilyen süteménybe kiváló.
Megjegyzés: az arány akár fele-fele is lehet, de aki
szereti, nyári almából önmagában is nagyon finom lekvárt főzhet. Ekkor
lereszelve főzzük el a levét, majd cukorral besűrítjük, a fenti recept szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése