Hozzávalók: 3 kg kajszibarack, 1 kg kistök, kb. 2 kg cukor,
1 citrom, fél mokkáskanálnyi tartósítószer.
Elkészítése: Az érett gyümölcsöt megmosva kézzel
összetörjük, a kistököt lereszeljük. Együtt főni tesszük, sűrű kavargatással,
lassú tűznél besűrítjük. Ekkor annyi cukrot adunk hozzá, amilyen édesre
kívánjuk, együtt, folyamatosan kavargatva besűrítjük. Mielőtt levesszük
citromlével tesszük pikánsabbá, még pár percig lassan rotyogtatjuk. A tüzet
kioltjuk, a lekvárt óvatosan száraz üvegekbe szedjük, lezárjuk, meleg száraz
dunsztban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: Kistököt egyszerűen azért adunk a lekvárhoz, mert
így több lesz ebből az ízletes lekvárból. A tök semleges ízű alapanyag, így
kiválóan átveszi az aromás barack ízeit, ráadásul igen olcsó is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése