Kistökös kajszilekvár




Hozzávalók: 3 kg kajszibarack, 1 kg kistök, kb. 2 kg cukor, 1 citrom, fél mokkáskanálnyi tartósítószer.

Elkészítése: Az érett gyümölcsöt megmosva kézzel összetörjük, a kistököt lereszeljük. Együtt főni tesszük, sűrű kavargatással, lassú tűznél besűrítjük. Ekkor annyi cukrot adunk hozzá, amilyen édesre kívánjuk, együtt, folyamatosan kavargatva besűrítjük. Mielőtt levesszük citromlével tesszük pikánsabbá, még pár percig lassan rotyogtatjuk. A tüzet kioltjuk, a lekvárt óvatosan száraz üvegekbe szedjük, lezárjuk, meleg száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: Kistököt egyszerűen azért adunk a lekvárhoz, mert így több lesz ebből az ízletes lekvárból. A tök semleges ízű alapanyag, így kiválóan átveszi az aromás barack ízeit, ráadásul igen olcsó is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése