Földieper befőtt




Egyre több tudatos anyuka igyekszik azon, hogy minél kevesebb beazonosíthatatlan tartósító és színezékmentes finomságokat készítsen szerettei számára. Az alábbi eperbefőtt családom kedvence, gyermekeim elsősorban natúr joghurttal fogyasztják. Azóta eszükbe sem jut a bolti gyümölcsjoghurt.

Hozzávalók: 1 kg érett, de még kemény eper, kb. 40 dkg. cuk
or, tartósítószer.

Elkészítése: A gyümölcsöt óvatosan megmossuk, különösen vigyázva kiválogatjuk, a puha szemeket ne tegyük bele, lecsorgatjuk. Egy mély tálba tesszük, rászórjuk a cukrot, óvatosan felkavarjuk. Rászórjuk a tartósítószert, hűvös helyen másnapig félretesszük, ám minél többször összekavarjuk, vigyázva, hogy ne törjük. Másnap üvegekbe osztjuk a gyümölcsöt, ráöntjük saját levét, lezárjuk. Nagyon lassú tűzön felmelegítjük, amint a színe kissé megváltozik kioltjuk a tüzet, a vizes edényben, meleg holmikkal letakarva hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: készíthetjük törött gyümölcsből is, van, aki úgy szereti jobban, ha az epret előbb kézzel kissé megtörjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése