Aki szereti a csípős ízeket, annak mindenképp ki kell
próbálnia az alábbi savanyúságot, amely igen közkedvelt téli disznóságok mellé.
Hozzávalók 1 db. 8 dl-es üveghez: épp, egészséges
bolgárpaprika, 0,5 dl ecet, csapott mokkáskanálnyi só, kb. 10 szemes bors, fél
mokkáskanálnyi mustármag, késhegynyi tartósítószer.
Elkészítése: a paprikákat megmossuk, amilyen sűrűn tudjuk,
berakjuk az üvegbe, de vigyázzunk, ne törjenek el. Rászórjuk a sót, a
tartósítószert és a magokat, felöntjük az ecettel és annyi vízzel, hogy ellepje
a paprikákat. Lezárjuk, vizes dunsztban, nagyon gyenge tűzön addig főzzük, míg
a színe megváltozik. A vízben hagyjuk kihűlni. Az edényre további, már nem
használt holmikat tehetünk, hogy minél tovább álljon a melegben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése