Csípős bolgárpaprika




Aki szereti a csípős ízeket, annak mindenképp ki kell próbálnia az alábbi savanyúságot, amely igen közkedvelt téli disznóságok mellé. 

Hozzávalók 1 db. 8 dl-es üveghez: épp, egészséges bolgárpaprika, 0,5 dl ecet, csapott mokkáskanálnyi só, kb. 10 szemes bors, fél mokkáskanálnyi mustármag, késhegynyi tartósítószer.
Elkészítése: a paprikákat megmossuk, amilyen sűrűn tudjuk, berakjuk az üvegbe, de vigyázzunk, ne törjenek el. Rászórjuk a sót, a tartósítószert és a magokat, felöntjük az ecettel és annyi vízzel, hogy ellepje a paprikákat. Lezárjuk, vizes dunsztban, nagyon gyenge tűzön addig főzzük, míg a színe megváltozik. A vízben hagyjuk kihűlni. Az edényre további, már nem használt holmikat tehetünk, hogy minél tovább álljon a melegben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése