Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg borjúhús (ha van mellé némi
csont, még jobb) 3 közepes burgonya, 2 szál sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér,
friss, vagy szárított lestyánlevél, 5-6 (vagy több) zöldkapor, só.
Elkészítése: A húst kis darabokra vágjuk. Ha van velős
csontunk, a velőt sóval bőven bedörzsöljük, így nem fő majd ki. Az alaposan
megmosott húst a csonttal hideg vízben főni tesszük, amikor felforrt, gondosan
leszedjük a habját. Hozzáadjuk a szeletekre vágott sárgarépát és
petrezselyemgyökeret. Sózzuk, lassú tűzön majdnem készre főzzük. A burgonyát szeletekre
vagy kockára vágva adjuk a leveshez, együtt készre főzzük. 5 perccel levétel
előtt hozzáadjuk az apróra vágott lestyánt és zöldkaprot, együtt gyöngyözve
főzzük kissé, majd 10 percig lefedve hagyjuk, ezután kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése