Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg sertéshús, 30 dkg zöldbab,
30 dkg zöldborsó, 20 dkg liszt, 2-3 paradicsom, 2 tojás, 1 vöröshagyma, só,
bors, zsiradék, őrült kömény, kakukkfű, pirospaprika, zsiradék.
Elkészítése: A húst darabokra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát
a zsiradékon megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel.
Beleadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és kakukkfűvel,
majdnem készre főzzük. Hozzáadjuk a zöldbabot, majd amikor ez is félig kész, a
zöldborsót is. Készre főzzük. Elkészítjük a nokedlit: a lisztet a tojásokkal és
annyi vízzel, hogy szaggatható legyen, kidolgozzuk. Picit megszózzuk, külön
felforralt vízben kifőzzük, leszűrjük, az ételhez téve összeforraljuk.
Megjegyzés: Akkor az igazi, ha sok levet hagyunk alatta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése