Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg disznó, húsosabb karajcsont,
4-5 burgonya, 2 sárgarépa, 1-2 dl tejföl, 2 kanál liszt, zsiradék, só, bors,
pirospaprika, tárkony, tárkonyecet, vagy ecet.
Elkészítése: Vizet teszünk forrni, belerakjuk a kisebb
darabokra vágott csontokat, felfőzzük, a tüzet alacsonyra véve hozzáadjuk a
felvágott sárgarépát, sózzuk, puhulásig főzzük. Hozzáadjuk a kockára vágott
burgonyát, együtt készre főzzük, az utolsó percben megszórjuk tárkonnyal. A
lisztet zsiradékon megpirítjuk, pirospaprikát szórunk rá, elkavarjuk, a tűzről
levéve elkavarjuk a tejföllel. Leveslével lassanként felengedjük, majd a
leveshez öntve felforraljuk. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk, tejföllel,
savanyítva kínáljuk.
Megjegyzés: a boltokban kapható füstölt karajcsonttal is
kiváló. Vásárlás előtt úgy a friss, mint a füstölt csontnál figyelmesen
válasszuk ki a nekünk tetsző darabot, néha nagyon mellé lehet fogni, ha
túlságosan leszedegették a húst a csontokról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése