Tárkonyos krumplileves disznócsonttal




Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg disznó, húsosabb karajcsont, 4-5 burgonya, 2 sárgarépa, 1-2 dl tejföl, 2 kanál liszt, zsiradék, só, bors, pirospaprika, tárkony, tárkonyecet, vagy ecet.
Elkészítése: Vizet teszünk forrni, belerakjuk a kisebb darabokra vágott csontokat, felfőzzük, a tüzet alacsonyra véve hozzáadjuk a felvágott sárgarépát, sózzuk, puhulásig főzzük. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, együtt készre főzzük, az utolsó percben megszórjuk tárkonnyal. A lisztet zsiradékon megpirítjuk, pirospaprikát szórunk rá, elkavarjuk, a tűzről levéve elkavarjuk a tejföllel. Leveslével lassanként felengedjük, majd a leveshez öntve felforraljuk. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk, tejföllel, savanyítva kínáljuk.
Megjegyzés: a boltokban kapható füstölt karajcsonttal is kiváló. Vásárlás előtt úgy a friss, mint a füstölt csontnál figyelmesen válasszuk ki a nekünk tetsző darabot, néha nagyon mellé lehet fogni, ha túlságosan leszedegették a húst a csontokról. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése