Hozzávalók (4 személyre): 1 db. 80 gr-os, olívaolajos tonhalkonzerv, 6-8
fürjtojás, 1 kis fej saláta, 1 paradicsom, 1-2 fehér retek, kígyóuborka ízlés
szerint, 2 újhagyma zöldje, 1-2 cikk fokhagyma, csípős paprika, friss
bazsalikom és petrezselyemlevél, ha szükséges só és citromlé, lenmag.
Elkészítése: A hagymaszárat apróra vágjuk, az uborkát zöldségpucolóval
vékony karikákra, vagy kis kockákra vágjuk, egy tálba rakjuk. A paradicsomot
kis kockákra vágjuk, a fokhagymát és a retket vékony szeletekre, mindezt a
tálba adjuk, hozzáöntjük a tonhalkonzervet levével együtt. 3-4
bazsalikomlevelet és 2-3 szál petrezselyemzöldet vágunk hozzá, ha szükséges
sózzuk, illetve ha nem elég, kevés olívaolajat öntünk még hozzá. Óvatosan
összekavarjuk, citromlével, vékony csíkokra vágott csípős paprikával ízesítjük,
végül hozzáadjuk a tépett salátaleveleket. Elkavarjuk, lenmaggal megszórva, a
megtisztított, kettévágott tojással kínáljuk.
Megjegyzés: Kiválóan illik hozzá a fokhagymával bedörzsölt friss, ropogós
pirítós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése