Diós, málnás pite





Hozzávalók az omlós tésztához: 15 dkg liszt tönkölyliszt, 10 dkg fehérliszt, 6 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, fél mokkáskanálnyi szódabikarbóna, késhegynyi só; a töltelékhez: 25 dkg málna (friss és fagyasztott is jó); a kavart tésztához: 15 dkg cukor, 4 dkg liszt, 2 tojás, mokkáskanálnyi sütőpor,  pici só; a tetejére: 6 dkg dió, 1 kanál kristálycukor; a díszítéshez tejszínhab.

Elkészítése: Az omlós tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, kinyújtjuk. Egy piteformát kikenünk zsiradékkal, megszórjuk liszttel. A tésztát beleemeljük úgy, hogy körülbelül 4 cm magas karimát alakítunk ki. Villával sűrűn megszurkáljuk, előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. A fagyott málnát kivesszük, hogy mire kisül a tészta morzsolható legyen, szűrőben csepegtetjük a levétől.  A kavart tésztához a cukrot a tojásokkal habosra verjük, fakanállal lassanként hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a sót. A kisült tésztára terítjük a málnát, egyenletesen ráöntjük, majd elsimítjuk rajta a kavart tésztát. A tetejére szórjuk a darabokra vágott diót és a cukrot, sütőbe tolva körülbelül 35-40 perc alatt (tűpróba) készre sütjük. Langyosan a legfinomabb. Tetejét felvert tejszínhabrózsával díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése