Hozzávalók: 20 dkg cukor, 15 dkg joghurt, 4-5 finom alma, 3
dl tejszínhab, fahéj.
Elkészítése: Az almákat héjastól lereszeljük, elkavarjuk a
cukorral. Kavargatva 15 percig állni hagyjuk, majd főni tesszük. Állandó
kavargatással besűrítjük, mint a lekvárt. Levesszük, kihűtjük, keveset
félreteszünk. Hozzákavarjuk a joghurtot, majd a kemény habbá vert tejszínhabot,
fahéjjal ízesítjük. Egy hosszúkás forma két szélére halmozunk az almalekvárból,
óvatosan rákanalazzuk az almás hab felét. Az almalekvárból két hosszú csíkot
halmozunk rá, majd rásimítjuk a maradék almás habot is. Másnapig fagyasztóban
tartjuk. Tálalás előtt kb. 10 perccel kivesszük, így a szélei kissé
megolvadnak, fejjel lefelé kiborítjuk, szeletekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése