Almás-fahéjas parfé




Hozzávalók: 20 dkg cukor, 15 dkg joghurt, 4-5 finom alma, 3 dl tejszínhab, fahéj.
Elkészítése: Az almákat héjastól lereszeljük, elkavarjuk a cukorral. Kavargatva 15 percig állni hagyjuk, majd főni tesszük. Állandó kavargatással besűrítjük, mint a lekvárt. Levesszük, kihűtjük, keveset félreteszünk. Hozzákavarjuk a joghurtot, majd a kemény habbá vert tejszínhabot, fahéjjal ízesítjük. Egy hosszúkás forma két szélére halmozunk az almalekvárból, óvatosan rákanalazzuk az almás hab felét. Az almalekvárból két hosszú csíkot halmozunk rá, majd rásimítjuk a maradék almás habot is. Másnapig fagyasztóban tartjuk. Tálalás előtt kb. 10 perccel kivesszük, így a szélei kissé megolvadnak, fejjel lefelé kiborítjuk, szeletekre vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése