Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg zöldborsó, 60 dkg
füstölt kolbász, 2 kanál liszt, 1 vöröshagyma, zsiradék, só, bors.
Elkészítése: Annyi vizet teszünk főni, amennyiben a
zöldborsót az egészben hagyott hagymával, enyhén sós vízben puhára főzhetjük.
Mire elkészül, a lisztből kevés zsiradékkal készítsünk rántást. A zöldborsó
alól kevés kivételével öntsük egy edénybe a vizet. A borsót visszatéve, öntsük
rá a rántást, kavargatva forraljuk össze. Annyit öntsünk saját levéből utána,
hogy ízlésünknek megfelelően sűrű legyen. Közben a szeletekre vágott kolbász
kevés zsiradékban minden oldaláról süssük ropogósra. Azonnal, forrón kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése