Zöldborsófőzelék nagymama módra





Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg zöldborsó, 60 dkg füstölt kolbász, 2 kanál liszt, 1 vöröshagyma, zsiradék, só, bors.
Elkészítése: Annyi vizet teszünk főni, amennyiben a zöldborsót az egészben hagyott hagymával, enyhén sós vízben puhára főzhetjük. Mire elkészül, a lisztből kevés zsiradékkal készítsünk rántást. A zöldborsó alól kevés kivételével öntsük egy edénybe a vizet. A borsót visszatéve, öntsük rá a rántást, kavargatva forraljuk össze. Annyit öntsünk saját levéből utána, hogy ízlésünknek megfelelően sűrű legyen. Közben a szeletekre vágott kolbász kevés zsiradékban minden oldaláról süssük ropogósra. Azonnal, forrón kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése