Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg disznócomb, 1 kicsi
póréhagyma, 4-5 cikk fokhagyma, 5 kanál olaj, 2 kanál ketchup, 2 kanál
citromlé, 1 mokkáskanálnyi kakukkfű, 1 mokkáskanálnyi friss, vagy szárított
csípős paprika, só, bors.
Elkészítése: A póréhagyma fehér részét vékonyan
felszeleteljük. A fokhagymát felvágjuk, kicsavarjuk a citrom levét. Egy kis
tálban elkavarjuk a ketchuppal, az olajjal, a kakukkfűvel, sóval és borssal. A
húst kisujjnyi szeletekre vágjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, tálba
rakjuk. Ráöntjük a pácot, jól elkavarjuk, hogy mindenhol érje. Az edényt
lefedjük, vagy alufóliával betakarjuk, másnapig hűtőben érleljük. Sütés előtt
egy tapadásmentes grillserpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk. Közben a
húsokról a hagymákat lekapargatjuk úgy, hogy a pác szaftja rajtuk maradjon.
Amikor a kezünket a serpenyő felé emelve nagyon forrónak érezzük, belerakjuk a
húst, erős tűzön sütni kezdjük. Amikor mindkét oldalát átpirítottuk, a tüzet picit
csökkentve a húsokat minden oldalukról készre sütjük. Petrezselymes majonézzel,
tetszés szerinti mártogatóval, salátával, savanyúsággal frissen, forrón
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése