Pórés pácban sült szelet




Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg disznócomb, 1 kicsi póréhagyma, 4-5 cikk fokhagyma, 5 kanál olaj, 2 kanál ketchup, 2 kanál citromlé, 1 mokkáskanálnyi kakukkfű, 1 mokkáskanálnyi friss, vagy szárított csípős paprika, só, bors.
Elkészítése: A póréhagyma fehér részét vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát felvágjuk, kicsavarjuk a citrom levét. Egy kis tálban elkavarjuk a ketchuppal, az olajjal, a kakukkfűvel, sóval és borssal. A húst kisujjnyi szeletekre vágjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, tálba rakjuk. Ráöntjük a pácot, jól elkavarjuk, hogy mindenhol érje. Az edényt lefedjük, vagy alufóliával betakarjuk, másnapig hűtőben érleljük. Sütés előtt egy tapadásmentes grillserpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk. Közben a húsokról a hagymákat lekapargatjuk úgy, hogy a pác szaftja rajtuk maradjon. Amikor a kezünket a serpenyő felé emelve nagyon forrónak érezzük, belerakjuk a húst, erős tűzön sütni kezdjük. Amikor mindkét oldalát átpirítottuk, a tüzet picit csökkentve a húsokat minden oldalukról készre sütjük. Petrezselymes majonézzel, tetszés szerinti mártogatóval, salátával, savanyúsággal frissen, forrón kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése