Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg tetszés szerinti bogyós
gyümölcs, lehet vegyesen is (mélyhűtve is), 20 dkg joghurt, 10 dkg rizs, 3 dl
tej, 2 csomag vaníliás cukor, 1 kanál porcukor és cukor ízlés szerint, csipet
só.
Elkészítése: A rizst elkészítés előtt 2 órával
megmossuk, vízbe áztatjuk. Főzés előtt leszűrjük, többször lemossuk. A tejjel,
a sóval és 2 dl vízzel főni tess
zük, lassú
tűzön, kavargatva készre főzzük. A vaníliával és cukorral édesítjük, lefedve
hagyjuk puhulni, kihűtjük. Hozzákavarjuk a joghurtot. A gyümölcs háromnegyedét
botmixerrel kissé összetörjük, a porcukorral ízesítjük. A rizst a gyümölcsökkel
váltakozva kelyhekbe kanalazzuk, jól behűtjük, a félretett gyümölccsel
díszítjük.
Megjegyzés: Kifejezetten
ajánlott az üzletekben olcsóbban árusított törött rizs használata, sokkal
gyorsabban megfő. A porcukrot mézzel kiválthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése