Joghurtos gyümölcsrizs




Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg tetszés szerinti bogyós gyümölcs, lehet vegyesen is (mélyhűtve is), 20 dkg joghurt, 10 dkg rizs, 3 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 1 kanál porcukor és cukor ízlés szerint, csipet só.
Elkészítése: A rizst elkészítés előtt 2 órával megmossuk, vízbe áztatjuk. Főzés előtt leszűrjük, többször lemossuk. A tejjel, a sóval és 2 dl vízzel főni tess
zük, lassú tűzön, kavargatva készre főzzük. A vaníliával és cukorral édesítjük, lefedve hagyjuk puhulni, kihűtjük. Hozzákavarjuk a joghurtot. A gyümölcs háromnegyedét botmixerrel kissé összetörjük, a porcukorral ízesítjük. A rizst a gyümölcsökkel váltakozva kelyhekbe kanalazzuk, jól behűtjük, a félretett gyümölccsel díszítjük.
Megjegyzés: Kifejezetten ajánlott az üzletekben olcsóbban árusított törött rizs használata, sokkal gyorsabban megfő. A porcukrot mézzel kiválthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése