Vaníliakrémes almás piskóta




Hozzávalók (közepes tepsihez): 5 tojás, 5 púpos evőkanál liszt, 5 kanál cukor, 3-4 alma, fél tasak sütőpor; a tetejére: 3 tojás, 3 kanál liszt, 4-5 tasak vanília, 6 dl tej, 10 dkg cukor.
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket félkemény habbá verjük. Kanalanként beledolgozzuk a cukrot, majd amikor már kemény hab, egyenként hozzáöntjük a tojások sárgáját, amivel szintén eldolgozzuk. A robotgépet letesszük, kanalanként a habra szitáljuk a liszttel elkavar sütőport, mindegyikkel óvatosan elkavarjuk. Az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A sütőtepsi alját olajjal vékonyan kikenjük, megszórjuk 2 kanál cukorral, kirakjuk az almával. Ráöntjük a piskótamasszát, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, kihűtjük, a tepsiből kiborítjuk, hogy az almával legyen felfelé.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukrokkal a tejjel és a liszttel gyenge tűz fölött (vagy gőz fölött) sűrűre főzzük. Amíg hűl, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a langyosra hűlt krémhez kavarjuk, azonnal a süteményre kenjük. Csokiforgáccsal megszórhatjuk, hűtőben 1-2 órát állni hagyjuk tálalás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése