Hozzávalók (közepes tepsihez): 5 tojás, 5 púpos evőkanál
liszt, 5 kanál cukor, 3-4 alma, fél tasak sütőpor; a tetejére: 3 tojás, 3 kanál
liszt, 4-5 tasak vanília, 6 dl tej, 10 dkg cukor.
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket
félkemény habbá verjük. Kanalanként beledolgozzuk a cukrot, majd amikor már
kemény hab, egyenként hozzáöntjük a tojások sárgáját, amivel szintén
eldolgozzuk. A robotgépet letesszük, kanalanként a habra szitáljuk a liszttel
elkavar sütőport, mindegyikkel óvatosan elkavarjuk. Az almákat meghámozzuk,
vékony szeletekre vágjuk. A sütőtepsi alját olajjal vékonyan kikenjük,
megszórjuk 2 kanál cukorral, kirakjuk az almával. Ráöntjük a piskótamasszát,
előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, kihűtjük, a tepsiből kiborítjuk, hogy
az almával legyen felfelé.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukrokkal
a tejjel és a liszttel gyenge tűz fölött (vagy gőz fölött) sűrűre főzzük. Amíg
hűl, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a langyosra hűlt krémhez kavarjuk,
azonnal a süteményre kenjük. Csokiforgáccsal megszórhatjuk, hűtőben 1-2 órát állni
hagyjuk tálalás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése