Hozzávalók 1 nagy tepsihez: 40 dkg liszt, 10 dkg zsír, 2,5
dkg élesztő, 1,5 dl tejföl, 2 teáskanál só, fél mokkáskanálnyi só, 3 dkg
olvasztott zsír; a tetejére: 1 kicsi tojás, szezámmag, kapormag.
Elkészítése: A lisztet a sóval elkavarjuk, elmorzsoljuk a
zsírral. Rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tejfölt, a
tojást, a borsot, jól kidolgozzuk. Letakarva langyos helyen megkelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, körülbelül 3 cm vastagságúra nyújtjuk, 5x5 cm
kockákra vágjuk, kizsírozott tepsibe rakjuk. A tojást fél mokkáskanálnyi sóval
felverjük, lekenjük vele a pogácsákat, megszórjuk szezám és köménymaggal, kelni
hagyjuk. Előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütjük. Miután kivesszük,
vízzel bespricceljük, 2 konyharuhával letakarva kihűtjük. Kiváló kísérője közös
baráti beszélgetéseknek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése