Illatos barackkrémleves




Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg (370 ml-es üveg) barackkompót, 2 dl tejszín, 1 nagykanál liszt, tej, csipet só, cukor- ha szükséges, 1 citrom leve, rumaroma; a tálaláshoz: fahéj.
Elkészítése: A barackkompótból 1-2 nagyobb darabot félreteszünk, a többit levével összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a liszttel elkavart 1 dl tejszínt, simára dolgozzuk, főni tesszük. Miután felforrt, annyi tejet öntünk hozzá, amilyen sűrűre szeretnénk. Ha szükséges, utána cukrozunk, megszórjuk csipet sóval. Nem árt kicsit hígabbra főzni, mint ahogy szeretjük, hiszen ha hűl kicsit vastagszik még. Mielőtt levesszük, pici rumaromát kavarhatunk hozzá, majd levéve citromlével még ízesítjük. A maradék tejszínt keményre verjük, a barackkompótot pedig apró darabokra vágjuk. A tejszínnel, fahéjjal és a barackkockákkal megszórva, langyosan kínáljuk.
Megjegyzés: Hidegen is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése