Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg (370 ml-es üveg)
barackkompót, 2 dl tejszín, 1 nagykanál liszt, tej, csipet só, cukor- ha
szükséges, 1 citrom leve, rumaroma; a tálaláshoz: fahéj.
Elkészítése: A barackkompótból 1-2 nagyobb darabot
félreteszünk, a többit levével összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a liszttel elkavart
1 dl tejszínt, simára dolgozzuk, főni tesszük. Miután felforrt, annyi tejet
öntünk hozzá, amilyen sűrűre szeretnénk. Ha szükséges, utána cukrozunk,
megszórjuk csipet sóval. Nem árt kicsit hígabbra főzni, mint ahogy szeretjük,
hiszen ha hűl kicsit vastagszik még. Mielőtt levesszük, pici rumaromát kavarhatunk
hozzá, majd levéve citromlével még ízesítjük. A maradék tejszínt keményre
verjük, a barackkompótot pedig apró darabokra vágjuk. A tejszínnel, fahéjjal és
a barackkockákkal megszórva, langyosan kínáljuk.
Megjegyzés: Hidegen is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése