Lecsóalapos csirke rizzsel




Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg csirkemell vagy 80 dkg csirkecomb, 40 dkg rizs, 1 kisüveg lecsóalap, 2 vöröshagyma, só, bors, zsiradék.
Elkészítése: A húst kis kockákra vágjuk, a combokat előzőleg kicsontozzuk. A rizst enyhén sós vízben kifőzzük. Zsiradékot hevítünk, megfuttatjuk rajta a húsokat. Sózzuk, borsozzuk, kevés vizet adva alá puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban a vékony szeletekre vágott hagymát megdinszteljük. Amikor szép aranysárga, hozzáöntjük a lecsóalapot, erősen kavargatjuk, míg szép, egynemű lesz. Pici vizet téve alá, fedő alatt szaftosra pároljuk, ha szükséges, utána sózunk. Közben a megfőtt rizs alatt eloltjuk a tüzet, hogy fedő alatt az összes vizet feligya. Kevesen tudják, de a rizs leve egészséges a gyomornak, kár kidobni! A rizst, szűretlenül a lecsóalapba forgatjuk, a hússal együtt, forrón kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése