Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg csirkemell vagy 80 dkg
csirkecomb, 40 dkg rizs, 1 kisüveg lecsóalap, 2 vöröshagyma, só, bors,
zsiradék.
Elkészítése: A húst kis kockákra vágjuk, a combokat előzőleg
kicsontozzuk. A rizst enyhén sós vízben kifőzzük. Zsiradékot hevítünk,
megfuttatjuk rajta a húsokat. Sózzuk, borsozzuk, kevés vizet adva alá puhára
pároljuk. Zsírjára sütjük, kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban a vékony
szeletekre vágott hagymát megdinszteljük. Amikor szép aranysárga, hozzáöntjük a
lecsóalapot, erősen kavargatjuk, míg szép, egynemű lesz. Pici vizet téve alá,
fedő alatt szaftosra pároljuk, ha szükséges, utána sózunk. Közben a megfőtt
rizs alatt eloltjuk a tüzet, hogy fedő alatt az összes vizet feligya. Kevesen
tudják, de a rizs leve egészséges a gyomornak, kár kidobni! A rizst,
szűretlenül a lecsóalapba forgatjuk, a hússal együtt, forrón kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése