Ricottás palacsinta áfonyaszósszal




Hozzávalók 8 darabhoz: 8 édes palacsinta (2 tojás, 20 dkg liszt, kb. 4 dl tej, 1 kanál cukor, 1 kanál olaj);a töltelékhez: 25 dkg ricotta, 5 dkg mazsola, 1 dl tejszín, porcukor; a szószhoz: 15 dkg áfonya, 1 dl tejszín, cukor ízlés szerint, 1 kanál kukoricakeményítő.
Elkészítése: A mazsolát 1 kanál rumaromával ízesített vízbe áztatjuk. A palacsintához valókat simára kavarjuk, a tésztát 10 percig pihentetjük, majd kisütjük. A ricottát 1 kanál porcukorral simára kavarjuk, hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt, majd a kinyomkodott mazsolát. A palacsintákat lekenjük a töltelékkel. A szószhoz az áfonyát cukorral főni tesszük, kavargatjuk, míg sűrűsödni kezd. A  tejszínt simára kavarjuk a keményítővel, a gyümölcshöz öntjük, együtt főzzük, míg besűrűsödik. Ha sűrűre sikerülne, kis vizet adjunk hozzá. Botmixerrel kidolgozzuk. Amikor langyosra hűlt, a palacsintákat lelocsoljuk vele, azonnal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése