Hozzávalók 8 darabhoz: 8 édes palacsinta (2 tojás, 20 dkg
liszt, kb. 4 dl tej, 1 kanál cukor, 1 kanál olaj);a töltelékhez: 25 dkg ricotta,
5 dkg mazsola, 1 dl tejszín, porcukor; a szószhoz: 15 dkg áfonya, 1 dl tejszín,
cukor ízlés szerint, 1 kanál kukoricakeményítő.
Elkészítése: A mazsolát 1 kanál rumaromával ízesített vízbe
áztatjuk. A palacsintához valókat simára kavarjuk, a tésztát 10 percig
pihentetjük, majd kisütjük. A ricottát 1 kanál porcukorral simára kavarjuk,
hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt, majd a kinyomkodott mazsolát. A
palacsintákat lekenjük a töltelékkel. A szószhoz az áfonyát cukorral főni
tesszük, kavargatjuk, míg sűrűsödni kezd. A
tejszínt simára kavarjuk a keményítővel, a gyümölcshöz öntjük, együtt
főzzük, míg besűrűsödik. Ha sűrűre sikerülne, kis vizet adjunk hozzá.
Botmixerrel kidolgozzuk. Amikor langyosra hűlt, a palacsintákat lelocsoljuk
vele, azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése