Áfonyás túrókrém





Hozzávalók (4 kehelyhez), az alaphoz: 10 dkg háztartási keksz, 1 dl tejszín, meggykompótlé; a krémhez: 20 dkg tehéntúró, 1 dl tejszín, porcukor szükség szerint; az áfonyazseléhez: 2 dl áfonyakompót, 1 dl víz, 2 kanálcukor, 1 tasak (8 gr.) színtelen zselatinpor; továbbá szeletelt mandula.

Elkészítése: Az áfonyakompótot és a vizet elkavarjuk a zselatinnal és a porcukorral. Lassú tűzön, kavargatva melegítjük. Mikor forrni kezd, levesszük. Akkor jó, ha inox kanálra cseppentve megdermed, nem folyik szét. Hagyjuk kihűlni. A kekszet apróra törjük, késes aprítóban összetörjük, vagy ledaráljuk. Hozzákavarjuk a tejszínt, majd annyi meggykompótlevet, hogy könnyen formázható legyen. 4 kehely aljába osztjuk, elsimítgatjuk. A túrót 1 kanál porcukorral simára kavarjuk, hozzáadjuk a felvert tejszínt, ha szükséges, utána édesítünk. A kekszalapra osztjuk. A tetején elosztjuk az áfonyazselét. Behűtve, szeletelt mandulával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése