Csokoládés, vaníliás pohárkrém




Hozzávalók (4 kehelyhez): 7-8 babapiskóta; a vaníliás krémhez: fél tasak puding, 2,5 dl tej, 3 kanál cukor, 1 dl tejszín; a csokoládés krémhez: 10 dkg csokoládé, 2 dl tejszín; az áfonyás réteghez: 15 dkg áfonya, cukor.

Elkészítése: Az áfonyát a cukorral főni tesszük, kavargatva besűrítjük, kihűtjük. A vaníliás krémhez a pudingporból, a tejből és a cukorból hagyományos módon pudingot főzünk, langyosra hűtjük. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk, 2 részre osztunk. Az egyiket hozzákavarjuk a pudinghoz. 4 babapiskótát szeletekre vágunk, elosztjuk a kelyhekben. Rákanalazzuk a pudingos krémet, majd szétosztjuk rajtuk az áfonyát. Tetejüket kirakjuk a megmaradt, felszeletelt babapiskótával. A csokoládét 1 dl tejszínnel felolvasztjuk, kihűtjük, habosra verjük, a második rész felvert tejszínhabbal szép simára kavarjuk. Rákenjük az áfonyás vaníliakrémre, reszelt csokoládéval, babapiskótával díszítve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése