Pulykahúsos zöldségleves




Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg pulykamell, 1 közepes sárgarépa, 2 szelet zeller, 2 közepes paradicsom, 1 kis doboz babkonzerv, 1 vöröshagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1-2 szelet zöld és piros színű friss paprika, 1 dl joghurt, 1 csapott evőkanál teljes kiőrlésű liszt, só, bors, bazsalikom, oregánó, zsiradék.
Elkészítése: A zsiradékot felhevítjük, megdinszteljük rajta a kockára vágott vöröshagymát, beleadjuk a felvágott paprikákat és a zúzott fokhagymát, 2-3 percig kavargatva sütjük. A szeletekre vágott sárgarépát is hozzáadjuk, 1-2 percig kavargatjuk, majd felengedjük kevés vízzel. Beleadjuk a kockára vágott zellert és paradicsomot, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt készre főzzük. Mielőtt levennénk, hozzá kavarjuk a leszűrt babkonzervet, felforraljuk. A joghurtot simára kavarjuk a liszttel, kivett leves lével simára kavarjuk, a leveshez öntjük, felforraljuk, levesszük. Lefedve tíz percig pihentetjük, forrón kínáljuk.
Megjegyzés: Savanyíthatjuk is kevés citromlével. Aki kedveli a tárkonyt, azt is adhat bele, vagy valamilyen más fűszert kiválthat vele.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése