Hozzávalók 4
személyre: 40 dkg pulykamell, 1 közepes sárgarépa, 2 szelet zeller, 2 közepes
paradicsom, 1 kis doboz babkonzerv, 1 vöröshagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1-2
szelet zöld és piros színű friss paprika, 1 dl joghurt, 1 csapott evőkanál
teljes kiőrlésű liszt, só, bors, bazsalikom, oregánó, zsiradék.
Elkészítése:
A zsiradékot felhevítjük, megdinszteljük rajta a kockára vágott vöröshagymát,
beleadjuk a felvágott paprikákat és a zúzott fokhagymát, 2-3 percig kavargatva
sütjük. A szeletekre vágott sárgarépát is hozzáadjuk, 1-2 percig kavargatjuk,
majd felengedjük kevés vízzel. Beleadjuk a kockára vágott zellert és
paradicsomot, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt készre főzzük.
Mielőtt levennénk, hozzá kavarjuk a leszűrt babkonzervet, felforraljuk. A
joghurtot simára kavarjuk a liszttel, kivett leves lével simára kavarjuk, a
leveshez öntjük, felforraljuk, levesszük. Lefedve tíz percig pihentetjük,
forrón kínáljuk.
Megjegyzés:
Savanyíthatjuk is kevés citromlével. Aki kedveli a tárkonyt, azt is adhat bele,
vagy valamilyen más fűszert kiválthat vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése