Pudingban sült körte



Hozzávalók 4 adaghoz: 40 dkg réteslap, 2 csokoládés pudingpor, 2 közepes méretű, nem túl érett körte, 15 dkg cukor, 2 kanál kakaó, 1 liter tej, csokoládédara.
Elkészítése: A réteslapot szobahőmérsékleten felolvasszuk. Közben a pudingport a kakaóval és a cukorral simára kavarjuk, a tejjel sűrűre főzzük, kavargatva hűtjük. A réteslapból négy kockát vágunk, kibéleljük vele a formát, a lelógó sarkokat levágjuk. Elosztjuk benne a pudingot. A körtéket megmossuk, felezzük, magházukat kiszedjük, majd egy nagyon éles késsel minél vékonyabb szeletekre vágjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. Ha véletlenül átvágjuk sem baj, illesszük majd egymás mellé. A körtét a puding tetejére helyezzük, előmelegített sütőben addig sütjük, míg a rétes szép piros lesz. Ügyeljünk, hogy a puding nem érjen túl a forma szélein, mert sülés közben kifut. Tálalás előtt szórjuk meg csokoládédarával, de akár tejszínhabbal is kínálhatjuk.
Megjegyzés: A megmarat rétes darabkákat nem szabad kidobni, szórjuk meg reszelt sajttal, pici sóval, és süssük ropogósra, nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése