Hozzávalók 4 adaghoz: 40 dkg réteslap, 2 csokoládés
pudingpor, 2 közepes méretű, nem túl érett körte, 15 dkg cukor, 2 kanál kakaó,
1 liter tej, csokoládédara.
Elkészítése: A réteslapot szobahőmérsékleten felolvasszuk.
Közben a pudingport a kakaóval és a cukorral simára kavarjuk, a tejjel sűrűre
főzzük, kavargatva hűtjük. A réteslapból négy kockát vágunk, kibéleljük vele a
formát, a lelógó sarkokat levágjuk. Elosztjuk benne a pudingot. A körtéket megmossuk,
felezzük, magházukat kiszedjük, majd egy nagyon éles késsel minél vékonyabb
szeletekre vágjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. Ha véletlenül átvágjuk sem
baj, illesszük majd egymás mellé. A körtét a puding tetejére helyezzük,
előmelegített sütőben addig sütjük, míg a rétes szép piros lesz. Ügyeljünk,
hogy a puding nem érjen túl a forma szélein, mert sülés közben kifut. Tálalás
előtt szórjuk meg csokoládédarával, de akár tejszínhabbal is kínálhatjuk.
Megjegyzés: A megmarat rétes darabkákat nem szabad kidobni,
szórjuk meg reszelt sajttal, pici sóval, és süssük ropogósra, nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése