Grillezett hús barackkal

Amíg nem kóstoltam, nem is hittem volna, hogy a grillezett barack ennyire finom lehet. A középkori főúri konyhákban nagyon kedvelt volt a húsfélék gyümölccsel való párosítása. Meg tudom érteni, igazán könnyű és finom fogás. 




Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 80 dkg pulyka- vagy csirkemell, 8 barack, 2 kanál olaj, só, bors, szárnyas fűszerkeverék.

Elkészítése: A húst 8 szeletre vágjuk, nem túl vékonyra potyoljuk, a csirkefűszert elkavarjuk az olajjal, egyenként bedörzsöljük húsokat, majd letakarva hűtőbe tesszük, legalább 1 órára. 
A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, és a szűrőben hagyjuk lecsepegni. Zsiradékot hevítünk, a burgonyát beletéve szép pirosra sütjük.
Közben a húsokat és a félbe vágott gyümölcsöket a sütő grillfokozatán megsütjük, tálalásig melegen tartjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése