Grillezett hús, barackkal




Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 80 dkg pulykamell, 8 barack, 2 kanál olaj, só, bors, szárnyas fűszerkeverék.
Elkészítése: A húst 8 szeletre vágjuk, nem túl vékonyra potyoljuk, a csirkefűszert elkavarjuk az olajjal, egyenként bedörzsöljük húsokat, majd letakarva hűtőbe tesszük, legalább 1 órára. A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, és a szűrőben hagyjuk lecsepegni. Zsiradékot hevítünk, a burgonyát beletéve szép pirosra sütjük.
Közben a húsokat és a félbe vágott gyümölcsöket a sütő grillfokozatán megsütjük, tálalásig melegen tartjuk.
Megjegyzés: ha nem szeretnénk friss barackot vásárolni, egyszerű kompótot is használhatunk hozzá, de ezt természetesen már nem grillezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése