Amíg nem kóstoltam, nem is hittem volna, hogy a grillezett barack ennyire finom lehet. A középkori főúri konyhákban nagyon kedvelt volt a húsfélék gyümölccsel való párosítása. Meg tudom érteni, igazán könnyű és finom fogás.
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 80 dkg pulyka- vagy csirkemell, 8
barack, 2 kanál olaj, só, bors, szárnyas fűszerkeverék.
Elkészítése: A húst 8 szeletre vágjuk, nem túl vékonyra
potyoljuk, a csirkefűszert elkavarjuk az olajjal, egyenként bedörzsöljük húsokat,
majd letakarva hűtőbe tesszük, legalább 1 órára.
A burgonyát meghámozzuk,
kisebb kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük.
Leszűrjük, és a szűrőben hagyjuk lecsepegni. Zsiradékot hevítünk, a burgonyát
beletéve szép pirosra sütjük.
Közben a húsokat és a félbe vágott gyümölcsöket a sütő
grillfokozatán megsütjük, tálalásig melegen tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése