Hozzávalók
(4 személyre): 4 nagyobb csirkecomb, 2 közepes sárgarépa, 2 cikk fokhagyma; a
fűszerkeverékhez: só, bors, pirospaprika ízlés szerint, 1 kiskanálnyi fahéj, 1
kiskanálnyi őrölt feketekávé.
Elkészítése:
A combokat megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel felszárítjuk, az összekevert
fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A sárgarépát vékony karikára vágjuk, a
fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A combokat sütőzacskóba, vagy alufóliával
lezárt tűzálló edénybe rakjuk, 15 percig sütjük. Ekkor óvatosan, hogy a
kiáramló gőz meg ne égessen felvágjuk a fóliát vagy zacskót, a húst pedig minél
sűrűbben, saját levével locsolgatjuk, még kb. 15 percig. Forrón, tetszés szerinti
körettel kínáljuk.
Megjegyzés:
Ugyanezzel a keverékkel bedörzsölve, a combokat szabad tűzön is megsüthetjük,
ekkor érdemes mellé sült paprikát kínálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése