Fahéjas-kávés csirkecombok





Hozzávalók (4 személyre): 4 nagyobb csirkecomb, 2 közepes sárgarépa, 2 cikk fokhagyma; a fűszerkeverékhez: só, bors, pirospaprika ízlés szerint, 1 kiskanálnyi fahéj, 1 kiskanálnyi őrölt feketekávé.
Elkészítése: A combokat megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel felszárítjuk, az összekevert fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A sárgarépát vékony karikára vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A combokat sütőzacskóba, vagy alufóliával lezárt tűzálló edénybe rakjuk, 15 percig sütjük. Ekkor óvatosan, hogy a kiáramló gőz meg ne égessen felvágjuk a fóliát vagy zacskót, a húst pedig minél sűrűbben, saját levével locsolgatjuk, még kb. 15 percig. Forrón, tetszés szerinti körettel kínáljuk.
Megjegyzés: Ugyanezzel a keverékkel bedörzsölve, a combokat szabad tűzön is megsüthetjük, ekkor érdemes mellé sült paprikát kínálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése