A tojásos, főzött fagylaltok krémesebbek, kevésbé jegesednek, és finomabbak is, mint az egyszerűen össekavart joghurtos, tejszínes fagyasztott édességek.
Hozzávalók kb. 10-12 adaghoz: 15 dkg cukor, 10 dkg
csokoládé, 5 dl tejszín, 4 tojás sárgája, 2 dl tej, 1 vaníliarúd (vagy 4 tasak
vaníliás cukor), 1 evőkanál kakaó.
- A tejet, 2 dl tejszínt és a cukrot felforraljuk, kavargatjuk míg a cukor elolvad, kihűtjük.
- A tojások sárgáját a vaníliával és 2 dl tejszínnel simára kavarjuk, lassú tűzön, vagy gőz fölött kavargatva besűrítjük, kihűtjük.
- A kihűlt cukros tejszínhez öntünk 1 dl. tejszínt, robotgéppel felverjük.
- 5 dkg csokoládét 1 evőkanál kakaóval és 1 dl tejszínnel tűzön felmelegítünk, míg a csoki elolvad. Kihűtjük.
- Hozzáadunk 1 dl tejszínt, keményre verjük.
- A fehér krémet két részre osztjuk.
- Az egyikhez hozzákavarjuk a tojássárgás masszát, azonnal műanyag dobozba öntjük, fagyasztóba helyezzük.
- A megmaradt részhez kavarjuk a csokoládés krémet, belekavarunk 5 dkg reszelt, vagy apróra vágott csokoládét.
- Külön dobozban fagyasztjuk.
- Tálaláskor 1-1 gömb vanília és csokoládéfagylaltot kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése