Csokoládés és vaníliás fagylalt tojásos főzött krémből

A tojásos, főzött fagylaltok krémesebbek, kevésbé jegesednek, és finomabbak is, mint az egyszerűen össekavart joghurtos, tejszínes fagyasztott édességek. 

Hozzávalók kb. 10-12 adaghoz: 15 dkg cukor, 10 dkg csokoládé, 5 dl tejszín, 4 tojás sárgája, 2 dl tej, 1 vaníliarúd (vagy 4 tasak vaníliás cukor), 1 evőkanál kakaó.


Elkészítése: 
  • A tejet, 2 dl tejszínt és a cukrot felforraljuk, kavargatjuk míg a cukor elolvad, kihűtjük. 
  • A tojások sárgáját a vaníliával és 2 dl tejszínnel simára kavarjuk, lassú tűzön, vagy gőz fölött kavargatva besűrítjük, kihűtjük.
  • A kihűlt cukros tejszínhez öntünk 1 dl. tejszínt, robotgéppel felverjük. 
  • 5 dkg csokoládét  1 evőkanál kakaóval és 1 dl tejszínnel tűzön felmelegítünk, míg a csoki elolvad. Kihűtjük. 
  • Hozzáadunk 1 dl tejszínt, keményre verjük.
  • A fehér krémet két részre osztjuk. 
  • Az egyikhez hozzákavarjuk a tojássárgás masszát, azonnal műanyag dobozba öntjük, fagyasztóba helyezzük. 
  • A megmaradt részhez kavarjuk a csokoládés krémet, belekavarunk 5 dkg reszelt, vagy apróra vágott csokoládét. 
  • Külön dobozban fagyasztjuk. 
  • Tálaláskor 1-1 gömb vanília és csokoládéfagylaltot kínálunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése