Hozzávalók kb. 10-12 adaghoz: 15 dkg cukor, 10 dkg
csokoládé, 5 dl tejszín, 4 tojás sárgája, 2 dl tej, 1 vaníliarúd (vagy 4 tasak
vaníliás cukor), 1 evőkanál kakaó.
Elkészítése: A tejet, 2 dl tejszínt és a cukrot elkavarjuk, felforraljuk,
míg a cukor elolvad, kihűtjük. A tojások sárgáját a vaníliával és 2 dl
tejszínnel simára kavarjuk, lassú tűzön, vagy gőz fölött kavargatva besűrítjük,
kihűtjük. A kihűlt cukros tejszínhez öntünk 1 dl. tejszínt, robotgéppel
felverjük. Közben 5 dkg csokoládét 1
evőkanál kakaóval és 1 dl tejszínnel tűzön felmelegítünk, míg a csoki elolvad.
Kihűtjük. Hozzáadunk 1 dl tejszínt, keményre verjük.
A fehér krémet két részre osztjuk. Az egyikhez hozzákavarjuk
a tojássárgás masszát, azonnal műanyag dobozba öntjük, fagyasztóba helyezzük. A
megmaradt részhez kavarjuk a csokoládés krémet, belekavarunk 5 dkg reszelt,
vagy apróra vágott csokoládét. Külön dobozban fagyasztjuk. Tálaláskor 1-1 gömb
vanília és csokoládéfagylaltot kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése