Csokoládé-vanília fagylalt




Hozzávalók kb. 10-12 adaghoz: 15 dkg cukor, 10 dkg csokoládé, 5 dl tejszín, 4 tojás sárgája, 2 dl tej, 1 vaníliarúd (vagy 4 tasak vaníliás cukor), 1 evőkanál kakaó.
Elkészítése: A tejet, 2 dl tejszínt és a cukrot elkavarjuk, felforraljuk, míg a cukor elolvad, kihűtjük. A tojások sárgáját a vaníliával és 2 dl tejszínnel simára kavarjuk, lassú tűzön, vagy gőz fölött kavargatva besűrítjük, kihűtjük. A kihűlt cukros tejszínhez öntünk 1 dl. tejszínt, robotgéppel felverjük. Közben 5 dkg csokoládét  1 evőkanál kakaóval és 1 dl tejszínnel tűzön felmelegítünk, míg a csoki elolvad. Kihűtjük. Hozzáadunk 1 dl tejszínt, keményre verjük.
A fehér krémet két részre osztjuk. Az egyikhez hozzákavarjuk a tojássárgás masszát, azonnal műanyag dobozba öntjük, fagyasztóba helyezzük. A megmaradt részhez kavarjuk a csokoládés krémet, belekavarunk 5 dkg reszelt, vagy apróra vágott csokoládét. Külön dobozban fagyasztjuk. Tálaláskor 1-1 gömb vanília és csokoládéfagylaltot kínálunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése