Hozzávalók 4 személyre: 16 spenótlevél, 16 + 5 levél friss
bazsalikomlevél, 16 szelet uborka, 8 szelet vékony sonka, 8 koktélparadicsom, 3
kanál olívaolaj, pirítós, só.
Elkészítése: A paradicsomokat kettévágjuk, a vékonyra vágott
uborkával egy tálkába rakjuk. Az 5 bazsalikomlevelet leszámítva a több
leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, a paradicsomhoz adjuk. A spenótlevelek
kemény ereit előbb éles késsel kimetsszük. Az olajjal elkavart, nagyon apróra
vágott 5 bazsalikomlevéllel megszórjuk, óvatosan, hogy a paradicsom ne törjön
össze, picit megsózzuk, 10 percig pihentetjük.
A pirítóst falatnyi kockákra vágjuk. A
szendvicskardokra először egy összehajtogatott bazsalikomlevelet húzunk, úgy,
hogy ne nyomjuk nagyon össze. Ezután a félbe vágott sonkákat húzzuk szép
hullámos ívben rá, amit nem nyomunk össze, hogy mutatós maradjon. Most
következik egy fél koktélparadicsom, egy összehajtogatott spenótlevél, egy
szelet uborka, majd az egészet rászúrjuk a pirítósra. Friss rukkolát agy jégsalátát szórunk a
falatkák alá, meglocsoljuk a megmaradt bazsalikomos olajjal, frissen kínáljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése