Bazsalikomos spenótos salátafalatkák




Hozzávalók 4 személyre: 16 spenótlevél, 16 + 5 levél friss bazsalikomlevél, 16 szelet uborka, 8 szelet vékony sonka, 8 koktélparadicsom, 3 kanál olívaolaj, pirítós, só.
Elkészítése: A paradicsomokat kettévágjuk, a vékonyra vágott uborkával egy tálkába rakjuk. Az 5 bazsalikomlevelet leszámítva a több leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, a paradicsomhoz adjuk. A spenótlevelek kemény ereit előbb éles késsel kimetsszük. Az olajjal elkavart, nagyon apróra vágott 5 bazsalikomlevéllel megszórjuk, óvatosan, hogy a paradicsom ne törjön össze, picit megsózzuk, 10 percig pihentetjük.
A pirítóst falatnyi kockákra vágjuk. A szendvicskardokra először egy összehajtogatott bazsalikomlevelet húzunk, úgy, hogy ne nyomjuk nagyon össze. Ezután a félbe vágott sonkákat húzzuk szép hullámos ívben rá, amit nem nyomunk össze, hogy mutatós maradjon. Most következik egy fél koktélparadicsom, egy összehajtogatott spenótlevél, egy szelet uborka, majd az egészet rászúrjuk a pirítósra. Friss rukkolát agy jégsalátát szórunk a falatkák alá, meglocsoljuk a megmaradt bazsalikomos olajjal, frissen kínáljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése