Hozzávalók: 3 szép sárgarépa, 2-3 szál zsenge lestyánlevél,
2 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, ételízesítő.
Elkészítése: A répákat megtisztítjuk, először hosszában vágjuk ketté, majd a fél répákat ismét hosszában két-károm részre vágjuk, vastagságtól függően, majd mindegyiket hüvelykujjnyi hasábokra szeljük. Egy fazékban vizet forralunk, ételízesítőt szórunk bele, beleadjuk a répát, az apróra vágott lestyánt és majdnem készre pároljuk. Ne főzzük túl puhára, mert a főételhez való elkészítése során szétesik. Kiszedjük, lecsöpögtetjük. A leves lét annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest szeretnénk, ez összesen kb. 1,2 liter. Felforraljuk, kifőzzük benne a főételhez való gombócokat (leírása lentebb), majd azokat kiszedjük. A tejfölt csomómentesre kavarjuk a liszttel, a leveshez öntjük, felforraljuk, 2-3 percig lassú tűzön főzzük, levesszük, fejenként 2-3 sárgarépa hasábot visszateszünk a levesbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése