Póréba töltött joghurtos saláta




Hozzávalók 4 személyre: 1 csokor retek, 1 közepes kígyóuborka, 1 póréhagyma, 1 szál zöldhagyma zöldjével, 4-5 kanál joghurt (lehet több is, ízlés szerint), fél kötés + 4-5 szál zöldkapor, 2 kanál olívaolaj, 2 cikk fokhagyma, salátafűszer, bors, citromlé, pirítós.
Elkészítése: A megmosott uborka háromnegyedét és a 2 darab kivételével a retket apró kockákra vágjuk, hozzákavarjuk a vékony karikára szeletelt zöldhagymát szárával együtt, végül az apróra metélt zöldkaprot. Salátafűszerrel, borssal és kevés citromlével ízesítjük, majd simára kavarjuk a joghurttal. A pórét körülbelül 10 cm hosszú darabokra vágjuk, hosszában is kettévágjuk, majd kettős rétegekre szedve, a salátával megtöltjük. Az olívaolajat a 4-5 szál, apróra vágott zöldkaporral elkavarjuk, picit megsózzuk. A pirítós szeleteket fokhagymával bedörzsöljük, retket, uborkát szeletelünk rá, meglocsoljuk a zöldkapros olajjal, és rájuk halmozzuk a töltött pórét, zöldkapor levélkékkel díszítjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése