Hozzávalók 4 személyre: 1 csokor retek, 1 közepes
kígyóuborka, 1 póréhagyma, 1 szál zöldhagyma zöldjével, 4-5 kanál joghurt
(lehet több is, ízlés szerint), fél kötés + 4-5 szál zöldkapor, 2 kanál
olívaolaj, 2 cikk fokhagyma, salátafűszer, bors, citromlé, pirítós.
Elkészítése: A megmosott uborka háromnegyedét és a 2
darab kivételével a retket apró kockákra vágjuk, hozzákavarjuk a vékony
karikára szeletelt zöldhagymát szárával együtt, végül az apróra metélt
zöldkaprot. Salátafűszerrel, borssal és kevés citromlével ízesítjük, majd
simára kavarjuk a joghurttal. A pórét körülbelül 10 cm hosszú darabokra vágjuk,
hosszában is kettévágjuk, majd kettős rétegekre szedve, a salátával megtöltjük.
Az olívaolajat a 4-5 szál, apróra vágott zöldkaporral elkavarjuk, picit
megsózzuk. A pirítós szeleteket fokhagymával bedörzsöljük, retket, uborkát
szeletelünk rá, meglocsoljuk a zöldkapros olajjal, és rájuk halmozzuk a töltött
pórét, zöldkapor levélkékkel díszítjük
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése