Szívecskés keksz: szeretettel

Kislányoknak nagyon tetszeni fog, méghozzá kétszer is. Amikor segítenek anyának elkészíteni, és amikor elfogyaszthatják:)


Hozzávalók (3 tepsinyi mennyiséghez): 30 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 nagy tojás, 2 tasak vaníliás cukor, csipet só, fél tasak sütőpor; a glazúrhoz: 5 dkg porcukor, fél citrom leve, piros ételfesték, szórócukor.

Elkészítése: A tojást a cukrokkal habosra verjük, hozzáadjuk a vajat, azzal is kidolgozzuk. Hozzákavarjuk a lisztet, a sütőport, kidolgozzuk. A lágy tésztát műanyag tasakba szedjük, 1-2 órára hűtőbe tesszük. Kivéve lisztes felületen vékonyra nyújtjuk (kb. 3-4 mm.), szív alakú kiszaggatóval kiszúrjuk, előkészített sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, forró sütőbe szedve kb. 10 percig sütjük. Egyenletes felületre szedjük, kihűtjük. A porcukrot annyi citromlével, hogy könnyen kezelhető, de még formázható maradjon, kikavarjuk. Egy kicsit félreteszünk, a többit színezékkel szép rózsaszínűre festjük. Műanyag zacskóba szedjük, a kekszekre nyomjuk, elkenegetjük, majd megszárítjuk. A fehér mázzal a szíveknek kontúrt rajzolunk, majd az egészet hagyjuk megszáradni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése