Ropogós sajtos keksz

Beszélgetni, mozizni, sörözni. Könnyen készül, sok lesz belőle:)



Hozzávalók (2 közepes tepsinyi adaghoz): 25 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 dl olaj, 1 tasak szárított élesztő (vagy kb. 1,5 dkg friss), 1 kiskanál cukor, fél teáskanálnyi só; a tetejére: 1 tojás, reszelt sajt, só
Elkészítése: A vizet langyosra melegítjük a cukorral. Beleszórjuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet kétszer átszűrjük, hozzáadjuk a sót, majd az élesztős vizet és az olajat. Szép simára dolgozzuk, liszttel megszórjuk, letakarva megkelesztjük. Lisztes felületen vékonyra nyújtjuk (3-4 mm), lekenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, pici sóval, derelyevágóval félujjnyi széles, hosszúkás csíkokat vágunk belőle, sütőpapírral kibélelt tepsibe szedegetjük, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük. egyenes felületre szedjük, kihűtjük.

Megjegyzés: Érdemes rögtön két adagot készíteni, nagyon finom, afféle „eteti magát” sütemény.

Ötlet: Különlegesebbé tehetjük, ha só helyett kedvenc fűszerkeverékünkkel szórjuk meg, például pizzafűszerkeverékkel.


Tipp: Ha a tetejére szórt reszelt sajtot a tenyerünkkel kissé rányomkodjuk a tésztára, sokkal könnyebben vághatjuk, nem ragad annyira a derelyevágóra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése