Frissen nagyon finom. Másnapra viszont már nem volt olyan ropogós, és ez kicsit elvett az értékéből, de merem ajánlani. Legközelebb fehér csokoládéval bevonva próbálom ki.
Hozzávalók (1 kicsi tepsihez): 30 dkg zabpehely, 20 dkg vaj,
15 dkg barnacukor, 10 dkg mazsola, 2 nagy alma, 4 kanál méz, fél teáskanál
fahéj, kevés vaj; a tetejére: 5 dkg csokoládé, kiskanálnyi vaj, szeletelt
mandula.
Elkészítése: Az almát alaposan megmossuk, de lehetőleg ne
hámozzuk. Apró kockákra vágjuk, vajon párolni kezdjük. Állandóan kavargatjuk,
míg megpuhul. Rászórunk 5 dkg barnacukrot, együtt sütjük, míg kissé
megkaramellizálódik, levesszük. A vajat
a maradék cukorral és a mézzel habosra kavarjuk, hozzáadjuk a mazsolát és az
almát, szép simára kavarjuk. A sütőt előmelegítjük. A tepsit vajjal kikenjük,
belesimítjuk a zabpelyhes masszát, körülbelül 20-25 percig sütjük. Kihűtjük,
majd kockákra vágjuk. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, rácsorgatjuk a
műzliszeletekre, megszórjuk szeletelt mandulával.
Megjegyzés: A huszadik percnél ellenőrizzük, óvatosak
legyünk, mert ha megég, kiszárad. Akár az egész szeleteket is
belemártogathatjuk csokoládéba, úgy is igen vonzó a gyerekek számára.
Tipp: Tetszés szerint bármilyen más aszalt gyümölccsel
készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése