Mézes-almás zabpehelyszelet

Frissen nagyon finom. Másnapra viszont már nem volt olyan ropogós, és ez kicsit elvett az értékéből, de merem ajánlani. Legközelebb fehér csokoládéval bevonva próbálom ki. 

Hozzávalók (1 kicsi tepsihez): 30 dkg zabpehely, 20 dkg vaj, 15 dkg barnacukor, 10 dkg mazsola, 2 nagy alma, 4 kanál méz, fél teáskanál fahéj, kevés vaj; a tetejére: 5 dkg csokoládé, kiskanálnyi vaj, szeletelt mandula.


Elkészítése: Az almát alaposan megmossuk, de lehetőleg ne hámozzuk. Apró kockákra vágjuk, vajon párolni kezdjük. Állandóan kavargatjuk, míg megpuhul. Rászórunk 5 dkg barnacukrot, együtt sütjük, míg kissé megkaramellizálódik, levesszük.  A vajat a maradék cukorral és a mézzel habosra kavarjuk, hozzáadjuk a mazsolát és az almát, szép simára kavarjuk. A sütőt előmelegítjük. A tepsit vajjal kikenjük, belesimítjuk a zabpelyhes masszát, körülbelül 20-25 percig sütjük. Kihűtjük, majd kockákra vágjuk. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, rácsorgatjuk a műzliszeletekre, megszórjuk szeletelt mandulával.
Megjegyzés: A huszadik percnél ellenőrizzük, óvatosak legyünk, mert ha megég, kiszárad. Akár az egész szeleteket is belemártogathatjuk csokoládéba, úgy is igen vonzó a gyerekek számára.

Tipp: Tetszés szerint bármilyen más aszalt gyümölccsel készíthetjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése