Csokoládés kókuszgolyócskák

 Seperc alatt elfogy:)


Hozzávalók: 20 dkg kókusz, 15 dkg cukor, 12 dkg vaj, 10 dkg tejpor, 1,5 dl. tej; a mártogatáshoz: 10 dkg csokoládé, 1 kanál vaj, ha szeretjük, fél kiskanálnyi romaroma.


Elkészítése: A vajat a tejjel felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot. Kavargatva hozzáadjuk a kókuszt, pár percig kavargatjuk, míg a kókusz megpuhul. Ha szükséges 1-1 kanál tejet még adhatunk hozzá, de vigyázzunk, nehogy ellágyítsuk. Levesszük a tűzről, azonnal belekavarjuk a tejport. Langyosra hűtjük, és amikor a kezünk már bírja, kis golyókat formálunk belőle. Kb. egy órát hagyjuk száradni, úgy könnyebben kezelhető. A kissé megszikkadt golyókat fogvájóra szúrjuk, belemártogatjuk a közben vajjal felolvasztott csokoládéba, alufóliára szedegetve hagyjuk megszikkadni.

Megjegyzés: ha van bármink, amibe a fogvájókat anélkül beleállíthatnánk, hogy felboruljanak (pl. kemény habszivacs, polisztirén), sokkal egyszerűbb a dolgunk. A habszivacsot húzzuk be alufóliával, majd a fogvájókat tetejükön a golyócskákkal szúrjuk bele. Sokkal szebben száradnak, mint lapos felületen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése