Seperc alatt elfogy:)
Hozzávalók: 20 dkg kókusz, 15 dkg cukor, 12 dkg vaj, 10 dkg
tejpor, 1,5 dl. tej; a mártogatáshoz: 10 dkg csokoládé, 1 kanál vaj, ha
szeretjük, fél kiskanálnyi romaroma.
Elkészítése: A vajat a tejjel felforraljuk, hozzáadjuk a
cukrot. Kavargatva hozzáadjuk a kókuszt, pár percig kavargatjuk, míg a kókusz
megpuhul. Ha szükséges 1-1 kanál tejet még adhatunk hozzá, de vigyázzunk,
nehogy ellágyítsuk. Levesszük a tűzről, azonnal belekavarjuk a tejport.
Langyosra hűtjük, és amikor a kezünk már bírja, kis golyókat formálunk belőle.
Kb. egy órát hagyjuk száradni, úgy könnyebben kezelhető. A kissé megszikkadt golyókat
fogvájóra szúrjuk, belemártogatjuk a közben vajjal felolvasztott csokoládéba,
alufóliára szedegetve hagyjuk megszikkadni.
Megjegyzés: ha van bármink, amibe a fogvájókat anélkül
beleállíthatnánk, hogy felboruljanak (pl. kemény habszivacs, polisztirén),
sokkal egyszerűbb a dolgunk. A habszivacsot húzzuk be alufóliával, majd a
fogvájókat tetejükön a golyócskákkal szúrjuk bele. Sokkal szebben száradnak,
mint lapos felületen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése