Gyerekek kedvence: Hógolyó sütemény

Gyermekeimen tesztelve :)

Hozzávalók 16-20 darabhoz, a tésztához: 10 dkg cukor, 10 dkg liszt, 5 tojás fehérje, 1 kiskanál sütőpor; a töltelékhez és bevonathoz: 4 dl tej, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tasak tejszínes vagy vaníliás puding; a hópelyhekhez: kókuszreszelék

Elkészítése: A tojások fehérjét félkeményre verjük. Kanalanként rászórjuk a cukrot, mindegyikkel alaposan eldolgozzuk. Kemény habot készítünk belőle. A robotgépet félretéve kanalanként a habra szórjuk a sütőporos lisztet, amit mint a piskótánál, óvatosan kavarunk bele. Felét egy előkészített, közepes méretű tepsibe simítjuk, 160 fokon tűzpróbáig sütünk. Ugyanígy járunk el a másik rész tésztával. A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük, kihűtjük, habosra kavarjuk a vajjal.
A kihűlt tésztalapokból kerek formákat szaggatunk, melyekből 2-2 darabot a krémmel összeragasztunk, majd kívül is bekenünk. Tányér fölött kókuszreszelékkel alaposan beszórjuk.

Megjegyzés: Ha a tészta sárgulni kezd, mielőtt elkészül, takarjuk le sütőpapírral. A tésztának hófehérnek kell maradnia. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése