Hawaii csirkenyárs magyarosan


Hozzávalók 4 személyre: 2 csirkemell, 40 dkg rizs, 1 nagy doboz  karikára vágott ananászkompót, 15 dkg zöldborsó, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl tej, 1 dl ananászkompót lé, 1 vöröshagyma, 1 nagy kanál liszt, chili paprika, grillfűszer, só.

Elkészítése:
A csirkemellet jól megmossuk, megtörölgetjük majd kisujjnyi vastag, kisebb kockákra vágjuk. A grillfűszerrel alaposan elkavarjuk és 15 percig pihenni hagyjuk. Közben megpucoljuk a vöröshagymát, és minél apróbb kockákra vágjuk, épp úgy, mint a szalonnát. Az ananászt kis kockákra vágjuk.
Nyárstűt veszünk, erre szép sorjában rakunk a húsból és az ananászból. Legvégül megszórjuk még kevés grillfűszerrel, és sütőben, grillfokozaton, de akár szabadtűzön is, parázs fölött készre sütjük.
Közben a rizst enyhén sós vízben főni tesszük, ugyanígy a zöldborsót is.

A szalonnát ez serpenyőben lassú tűzön, hogy oda ne égjen kisütjük, kiszedjük és félretesszük. A fennmaradó zsiradékból annyit veszünk, hogy a vöröshagymát megdinszteljük rajta, majd amikor ez szépen összeesik rászórjuk a lisztet, ezzel addig kavargatjuk, míg a liszt elveszíti fehéres színét, de még nem kezd elszíneződni. Ekkor fokozatosan, hogy ne csomósodjék, ráöntjük a tejjel elkavart ananászlét, és kavargatva besűrítjük. Sózzuk, chilivel ízesítjük, ne sajnáljuk belőle, a mártásnak enyhén – vagy ízléstől függően akár erősebben is csípősnek kell lennie. Ha a mártást túl sűrűnek ítéljük, adjunk hozzá még kevés ananászlét vagy tejet. Amikor a kellő sűrűséget elérte, a tűzről levesszük és botmixerrel kidolgozzuk, ám ezt el is hagyhatjuk. Az elkészülő nyársat a rizibizivel és a mártással kínáljuk, tetejét pedig a szalonnapörccel megszórjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése