Majoránnás, zöldséges tészta sült májjal


Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csirkemáj, 40 dkg tészta, 30 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vaj, majoránna, só, bors, zsiradék.

Elkészítése:
Enyhén sózott vizet teszünk főni a zöldségeknek és a tésztának, mindkettőt külön-külön készre főzzük. A zöldségeket kis kockákra vágjuk, melegen tartjuk. Közben bő zsiradékot teszünk forrósodni. Amikor sül, egyenként belehelyezzük az előtte megtisztított, kissé kiáztatott, megtörölgetett és nagyobb darabokba vágott májakat, majd fedő alatt addig sütjük, míg jól átsülnek. Vigyázzunk rá, hogy a zsiradék ne legyen túl forró, mert kiszárad, megkeményedik és meg is keseredhet a máj. Amikor átsült, papírszalvétára szedjük.

A tésztát leszűrjük. Míg csepeg, a vajat felforrósítjuk, kissé megsózzuk és elkavarjuk benne a majoránnát. Párszor elkeverjük és levesszük. A tányérokra szedett tésztát meglocsoljuk a fűszeres vajjal, mellé zöldséget, és a közben megsózott, borsozott májat kínálunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése