Parázson sült sörös csirke


Hozzávalók 4 személyre: 1 szép csirke, grillfűszer, vagy só, bors, sör.

Elkészítése:



A csirkét bedörzsöljük a fűszerrel, a mellénél, a csont mentén bevágjuk, fűszerezzük, majd erősen rögzítjük a nyársra. Parázs fölé állítjuk, és kitartóan forgatjuk, míg szépen meg nem sül. Közben a sörrel időnként meg-meglocsoljuk, minél többször, annál jobb. Akkor készült el, amikor már ínycsiklandozóan piros és illatos.

Megjegyzés: nem szabad erős tűz fölött sütni, mivel a külseje megég, anélkül, hogy a belseje átsülne. Jól tesszük, ha folyamatosan forgatjuk, így legjobb, ha baráti társasággal, családi összejöveteleken készítjük, hogy legyen ki felváltson, ha elfáradt a kezünk. Ilyen alkalmakon viszont nagyszerű szórakozás a csirkesütés, ráadásul igen jól csúszik mellé a sör. Nagyon jól illik hozzá a parázsban sült burgonya, fűszeres joghurtos mártogatóssal, de akár szalmaburgonyát, friss salátát, vagy egyszerű fehér kenyeret, mustárt, tormát is kínálhatunk hozzá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése