A véreshez való rizsfőzésről itt írtam. Valójában az én családomban nem nagyon készítettünk vérest, viszont kóstolóba illett vinni, hiszen a legtöbben szeretik.
Az elkészítéséhez reggel a tálba szedett vért hagyjuk megalvadni, majd féltenyérnyi kockákra vágva, enyhén sós vízben megfőzzük. Kihűtve, a tüdős-májas után, zsiradékkal együtt ledaráljuk. Elkavarjuk a félretett rizzsel, és ha száraznak érezzük, az abáló lé tetején felgyűlő zsiradékból merünk még hozzá. Vigyázzunk, el ne lágyítsuk. Őrölt kapormaggal, sóval és borssal ízesítjük, töltjük, főzzük, hűtjük. A fűszerezés ízlés szerint történik.
A mennyiség nagyjából 4-5 darab féltenyérnyi kockára vágott vérhez 1-1,5 nagy összemarék rizs.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése