Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg tészta (pl. penne), 1 kisebb vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 friss, vagy 3 evőkanál mélyhűtött paprika, 2-3 mélyhűtött, finom nyári paradicsom, 2 dl paradicsomlé, bazsalikom (friss, vagy mélyhűtött), 1 csapott evőkanál cukor, olaj, só, bors.
Elkészítése: A pennét enyhén sós vízben főni tesszük. Az
apróra vágott hagymákat és a csíkokra vagy kockákra vágott paprikát olajon
megdinszteljük, rászórjuk a cukrot, kissé összesütjük. Felengedjük kis vízzel,
hozzákavarjuk a felvágott paradicsomot, fűszerezzük, beletépjük a
bazsalikomleveleket, addig főzzük, míg a leve kissé megvastagszik.
Hozzákavarjuk a paradicsomlevet, összeforraljuk. Ráöntjük a leszűrt tésztát,
felforraljuk, ha szükséges, utána ízesítünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése