Hozzávalók az alaphoz: kb. 10 dkg babapiskóta; az alsó töltelékhez: 1 tasak vaníliás puding, 4 dl tej, 3-4 evőkanál cukor, 1,5 dl tejszín; a felső töltelékhez, 3 dl tejszínhab, 1 kis doboz görög joghurt, 1 tasak színtelen zselatinpor (10 gr); 1 8 dl-es meggykompót, 1 tasak piros színű zselatin (10 gr.); a tetejére: 1,5 dl tejszín, színes szórócukorka.
Elkészítése: A
vaníliapudingot 4 dl tejben a cukorral megfőzzük, kihűtjük. A babapiskótákat a
meggy levébe forgatjuk, kirakjuk vele egy kapcsos forma alját. A 1,5 dl tejszínt felverjük, a kihűlt
pudinggal simára kavarjuk. Rákenjük a babapiskótára. A felső töltelékhez a
tejszínhabot keményre verjük, a díszítéshez keveset félreteszünk, a többit
elkavarjuk a joghurttal és a zselatinnal, rákenjük a vaníliás krémre. A
kompótmeggyet kimagvaljuk, kissé kinyomkodjuk a levétől, a torta tetejére
halmozzuk. A zselatint a meggylével és ha szükséges további vízzel az
előírásnak megfelelően elkészítjük, rákanalazzuk a meggyre. Miután megdermedt a
maradék tejszínhabbal és szórócukorkával díszítjük, alaposan behűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése