Hozzávalók (1 közepes tepsihez): 3 tojás, 15 dkg cukor, 0,5 dl olaj, 0,5 dl + 3 evőkanál tej, 2 tasak vaníliás cukor, 15 dkg liszt, fél tasak sütőpor; 30 dkg málna, 3 evőkanál cukor; 3 evőkanál kristálycukor.
Elkészítése: A tojásokat a cukrokkal habosra kavarjuk, lassanként
hozzádolgozzuk az olajat, 0,5 dl tejet, elkavarjuk a liszttel és a sütőporral.
Előkészített tepsibe öntjük kicsivel több, mint a felét. Kirakjuk a málnával. A
maradék tésztát elkavarjuk a 3 evőkanál tejjel, és a málnára csorgatjuk. Nem
kell elsimítani, szépen elterül sütés közben. Megszórjuk a 3 evőkanál cukorral.
Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés: Illatos, melegen szaftos sütemény, ám ahogy hűl, a tészta
felszívja a „szaftot”. Ezért is ajánlott megvárni a szeleteléssel, hogy
teljesen kihűljön, úgy szép szeletek vághatóak belőle – igaz, ahogy általában a
gyümölcsös sütemények, ez is langyosan a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése