Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg lazac, 10 dkg sós túró, 2 érett barack, 2 paradicsom, lehetőleg több színű friss paprika (kb. 2-2 ujjnyi csík), 1 kisebb vöröshagyma, 1 fej saláta, salátafűszer, méz, citromlé, só, bors, zöldkapor, olívaolaj, zsiradék.
Elkészítése: A lazacot sóval bedörzsöljük, kevés zsiradékon, serpenyőben
mindkét oldalán megsütjük, kivesszük, kihűtjük. A paradicsomot, paprikát és
hagymát felvágjuk, olajjal meglocsoljuk. Apróra vágott zöldkaporral,
salátafűszerrel elkavarjuk (óvatosan, mert a túró is sós). A tépett salátához
kavarjuk. Legalább 15 percre hűtőbe tesszük. Tálaláskor elosztjuk rajta a
darabokra szedett lazacot, sós túrót morzsolunk rá, és önmagában, vagy
fokhagymás pirítóssal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése