Gyümölcskenyér egyszerűen

Hozzávalók 1 db 27x16 cm téglalapformához: 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs (aszalt szilva, kajszibarack, vörös áfonya, füge, datolya, mazsola+törökcsemege (lórum), 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 tojás, 2 tasak vaníliás cukor, ¼ bögre tej (2,5 dl-es bögre), 1 sütőpor.


Elkészítése: Az aszalt gyümölcsöket és a törökcsemegét apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a mazsolát, megszórjuk kevés liszttel, jól összekavarjuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral.  A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, a végén kisebb adagokban beledolgozzuk a vajat is. Váltakozva elkavarjuk a liszttel és a tejjel, alaposan kidolgozzuk. Belekavarjuk az aszalt gyümölcsöket és a törökcsemegét, elkavarjuk, olajjal kikent szilikon formába simítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

A tetejére készíthetünk citromos mázat. Ehhez 1 nagyobb citrom levére, kb. 15 dkg porcukorra, szórócukrokra, mandulalapkákra, darált dióra és porcukorra lesz szükségünk. A citromlevet leszűrjük, és annyi porcukorral kavarjuk ki, hogy sűrű mázat kapjunk. Ezt több adagban (mert egyszerre lefolyik) rákenjük a süteményre, megszórjuk szórócukorral, mandulalapkákkal, darált dióval, majd ha kihűlt, szitáljunk rá porcukrot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése