Gesztenyés-csokoládés, tejszínes téli fagyi

Ilyet árulnak még valahol? Gyerekkoromban egyik kedvenc nasink volt, pedig elég nehéz, vajas/margarinos krém volt benne. Tudták, hogy ez az édesség magayr eredetű? A 70-es években kezdték cukrászdákban készíteni, a télen kevésbé fogyó fagylaltok pótlására. Az eredeti receptben párizsi krémet töltöttek az ostyába, később a tömeges gyártásnál - hiszen hamar népszerűvé vált, így boltokban is elérhetővé tették - maradtak a margarinos/vajas, kakaós változatnál, amit eleinte csokoládéval, később kakaós masszával vontak be. 

Ebben a receptben kissé ünnepibb variációt mutatok gesztenyével és tejszínhabbal töltve, csokoládéval bevonva. Igazán finom. 



Hozzávalók 8-10 darabhoz: 8-10 fagylalttölcsér, 25 dkg gesztenyemassza, 20 dkg olvasztott csokoládé, 4 dl tejszín¸ 1 habfixáló; a tetejére 5 dkg csokoládé, 2 evőkanál olaj, díszcukorkák.

Elkészítése: A tejszínt a tört csokoládéval felolvasztjuk, melegen belekavarjuk és eldolgozzuk a gesztenyemasszát (ha lereszeljük, könnyebben megy), hűtőben 1-2 óráig hűtjük. 

Mixerrel a habfixálóval felverjük, belekanalazzuk a formákba, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. 

Kivéve a felolvasztott csokoládéval bevonjuk, megszórjuk díszcukorkákkal, visszatesszük dermedni, és kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése