Hozzávalók (közepes tepsihez): 1 kg savanykás alma, 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 10 dkg vaj, 10 evőkanál tej, 9 evőkanál olaj, 5 dkg darált dió, 2 tojás, fél tasak sütőpor, fél teáskanál fahéj; a tetejére: 2-2 evőkanál szeletelt mandula és darabosra tört dió, apró szemű kristálycukor.
Elkészítése: A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, majd a
vajjal. Kanalanként beledolgozzuk az olajat, majd a tejet, végül simára
kavarjuk a sütőporral és fahéjjal elkavart liszttel. A legvégén belekavarjuk a
vékony szeletekre vágott almát és a darált diót, előkészített tepsibe simítjuk.
A tetejét megszórjuk a mandula és a dió keverékével, majd kristálycukorral,
előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük.
Megjegyzés: A
tetejéről a mandula kimaradhat, helyette diót használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése