Almás sütemény

Hozzávalók (közepes tepsihez): 1 kg savanykás alma, 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 10 dkg vaj, 10 evőkanál tej, 9 evőkanál olaj, 5 dkg darált dió, 2 tojás, fél tasak sütőpor, fél teáskanál fahéj; a tetejére: 2-2 evőkanál szeletelt mandula és darabosra tört dió, apró szemű kristálycukor.



Elkészítése: A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, majd a vajjal. Kanalanként beledolgozzuk az olajat, majd a tejet, végül simára kavarjuk a sütőporral és fahéjjal elkavart liszttel. A legvégén belekavarjuk a vékony szeletekre vágott almát és a darált diót, előkészített tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk a mandula és a dió keverékével, majd kristálycukorral, előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük.

Megjegyzés:  A tetejéről a mandula kimaradhat, helyette diót használhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése