Grillezett csirkehamburger

Hozzávalók a húspogácsához: 50 dkg felső csirkecomb, 1 kis vöröshagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál házi terijaki szósz (49 old - elhagyható, vagy kiváltható 1 evőkanál sűrű szójaszósszal), 1 teáskanál gyömbérpor, só, bors; a hamburgerszószhoz: kb. 10 cm hosszú friss uborka, 20 dkg joghurt, zöldkapor, salátafűszer, cukor, ecet; továbbá: uborka, zöldhagymaszár, kb. 10 dkg friss, zsenge káposzta, paradicsom; 4 db. hamburgerzsömle.


Elkészítése: A csirkecombokat előző este kicsontozzuk, a bőrével együtt, a hagymákkal kislyukú darálón átengedjük, fűszerezzük. 4 hamburgerpogácsát (lapított fasírtot) formázunk, olajjal megkent folpacklapra helyezzük, amit egy szintén megolajozott folpack darabbal lefedünk, oldalt is lenyomkodjuk. Minden pogácsával így járunk el, majd hűvös helyen másnapig pihentetjük (2-2 pogácsát egymásra tehetünk, többet ne, mert szétnyomják egymást). Másnap parázs fölött megsütjük. A káposztát apróra vágjuk, salátafűszerrel, cukorral és ecettel fűszerezzük, félretesszük, néha felkavarjuk. A kb. 10 cm-es uborkát lereszeljük, simára kavarjuk a joghurttal, fűszerezzük. A kettévágott zsömléket a vágásnál parázs fölött kissé megpirítjuk, majd a hozzávalókkal megtöltjük. Megjegyzés: Csirkebőr nélkül is elkészülhet, de süthetjük csirkemellből is, ám ez esetben a húsmasszához dolgozzunk 2-3 evőkanál olajat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése