Sonkás pizza házi fűszerkeverékkel


Hozzávalók a tésztához: 25 dkg finomliszt, 2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, fél mokkáskanál só, 1 evőkanál olaj; a feltéthez: 10 dkg lágy sajt, 6-8 szelet nagyon vékonyra vágott sonka,  2-4 mozarellagolyó, 2-3 gomba, 2-3 evőkanál paradicsompüré; a fűszerkeverékhez: 1-1 evőkanál chilipehely és bazsalikom, 1-1 teáskanál oregánó, kakukkfű, fokhagymapor, fél teáskanál zsálya és borsikafű.

Elkészítése: Az élesztőt a cukorral kb. 1,5 dl langyos vízben, 1 csapott evőkanál liszttel elkeverve felfuttatjuk. A lisztel az olajjal és a sóval lágy tésztát gyúrunk, letakarva dagasztjuk. A fűszerkeverékhez valókat elkavarjuk, mozsárban vagy darálóval apróra törjük. A tésztát téglalappá nyújtjuk, olajozott sütőpapíros lemezre helyezzük. Paradicsompürével vékonyan lekenjük, megszórjuk kevés fűszerkeverékkel. Vastagon megszórjuk sajttal. Rárakjuk a sonkát úgy, hogy kissé meggyűrjük. Elosztjuk rajta a gombaszeleteket, és a szeletekre vágott mozarellát, kissé fűszerezzük, és forró sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése