Hozzávalók a tésztához: 25 dkg finomliszt, 2
dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, fél mokkáskanál só, 1 evőkanál olaj; a feltéthez:
10 dkg lágy sajt, 6-8 szelet nagyon vékonyra vágott sonka, 2-4 mozarellagolyó, 2-3 gomba, 2-3 evőkanál
paradicsompüré; a fűszerkeverékhez: 1-1 evőkanál chilipehely és bazsalikom, 1-1
teáskanál oregánó, kakukkfű, fokhagymapor, fél teáskanál zsálya és borsikafű.
Elkészítése: Az élesztőt a cukorral kb. 1,5 dl
langyos vízben, 1 csapott evőkanál liszttel elkeverve felfuttatjuk. A lisztel
az olajjal és a sóval lágy tésztát gyúrunk, letakarva dagasztjuk. A
fűszerkeverékhez valókat elkavarjuk, mozsárban vagy darálóval apróra törjük. A
tésztát téglalappá nyújtjuk, olajozott sütőpapíros lemezre helyezzük. Paradicsompürével
vékonyan lekenjük, megszórjuk kevés fűszerkeverékkel. Vastagon megszórjuk
sajttal. Rárakjuk a sonkát úgy, hogy kissé meggyűrjük. Elosztjuk rajta a
gombaszeleteket, és a szeletekre vágott mozarellát, kissé fűszerezzük, és forró
sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése