Roppanós csokoládés tiramisu



Hozzávalók: 36 db. babapiskóta, 2 dl feketekávé+1 dl tej, 25 dkg mascarpone, 3 dl tejszín, 2 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál méz; a csokoládés réteghez: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 3 evőkanál olaj, 2 csapott evőkanál liszt; kakaópor; ízlés szerint porcukor.


Elkészítése: A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, kanalanként hozzádolgozzuk a mascarponét, majd szintén kanalanként a mézet. Ha nem elég édes, ekkor kavarunk hozzá még porcukrot.
A csokis réteghez valókat felolvasztjuk, langyosra hűtjük, négy egyenlő részre osztjuk.
A feketekávét elkavarjuk az előzőleg felforralt és lehűtött tejjel. 12 babapiskótát beleforgatunk, és cukorral megszórt tálkába rakjuk. Ráhalmozzuk a hab egyharmadát, kanalanként rálocsoljuk az egyik adag csokoládét. Újabb babapiskóta réteg következik, rá csokoládé – hab – csokoládé – babapiskóta – csokoládé - hab. Az egészet gazdagon megszórjuk kakaóporral, és ideális esetben legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése