Hozzávalók: 36 db. babapiskóta, 2 dl feketekávé+1 dl tej, 25
dkg mascarpone, 3 dl tejszín, 2 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál méz; a
csokoládés réteghez: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 3 evőkanál olaj, 2 csapott
evőkanál liszt; kakaópor; ízlés szerint porcukor.
Elkészítése: A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá
verjük, kanalanként hozzádolgozzuk a mascarponét, majd szintén kanalanként a
mézet. Ha nem elég édes, ekkor kavarunk hozzá még porcukrot.
A csokis réteghez valókat felolvasztjuk, langyosra hűtjük,
négy egyenlő részre osztjuk.
A feketekávét elkavarjuk az előzőleg felforralt és lehűtött
tejjel. 12 babapiskótát beleforgatunk, és cukorral megszórt tálkába rakjuk.
Ráhalmozzuk a hab egyharmadát, kanalanként rálocsoljuk az egyik adag
csokoládét. Újabb babapiskóta réteg következik, rá csokoládé – hab – csokoládé
– babapiskóta – csokoládé - hab. Az egészet gazdagon megszórjuk kakaóporral, és
ideális esetben legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése