Rókagombás bruschetta



Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg rókagomba, 1 kisebb vöröshagyma, ízlés szerint fokhagyma, metélőhagyma, pirítós, olívaolaj, lehetőleg friss bazsalikom, só, bors.

Elkészítése: A hagymákat az olívaolajon, apróra vágva kissé megdinszteljük. Rászórjuk a kisebb darabokra vágott gombát, és a felvágott bazsalikomleveleket, roppanósra sütjük, sózzuk, borsozzuk. A pirítósokat fokhagymával bedörzsöljük, ráhalmozzuk a gombát, és friss metélőhagymaszárral megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: Napraforgó olajjal is finom, de olívaolajjal az igazi. A kenyeret már nem kell olajjal megkenni. A gombát apró kockára vágva is felhasználhatjuk, de ha nagyobb darabba hagyjuk roppanósabb, szaftosabb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése