Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg rókagomba, 1 kisebb
vöröshagyma, ízlés szerint fokhagyma, metélőhagyma, pirítós, olívaolaj,
lehetőleg friss bazsalikom, só, bors.
Elkészítése: A hagymákat az olívaolajon, apróra vágva
kissé megdinszteljük. Rászórjuk a kisebb darabokra vágott gombát, és a
felvágott bazsalikomleveleket, roppanósra sütjük, sózzuk, borsozzuk. A
pirítósokat fokhagymával bedörzsöljük, ráhalmozzuk a gombát, és friss
metélőhagymaszárral megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: Napraforgó olajjal is finom, de olívaolajjal
az igazi. A kenyeret már nem kell olajjal megkenni. A gombát apró kockára vágva
is felhasználhatjuk, de ha nagyobb darabba hagyjuk roppanósabb, szaftosabb
lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése