Ricottás málnakrém



Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg ricotta, 40 dkg finom málna, 2 dl tejszín, citromlé, kevés reszelt citromhéj, 8-9 babapiskóta, valamilyen savanykásabb szörp, pl. tökéletes bodzával; a tetejére: csokoládéreszelék.

Elkészítése: A tejszínt kemény habbá verjük. A felét félretesszük, a másik feléhez kanalanként, nem túl erős kavarással beledolgozzuk a ricottát. Ízlés szerint citromlével és héjjal, illetve héjjal ízesítjük, majd beledolgozzuk a málna felét (pár szemet félreteszünk a díszítéshez). A babapiskótákat szörpbe forgatjuk (ezt is ízesíthetjük kevés citromlével, nagyon jól illik hozzá), kirakjuk a poharak alját. Rákanalazzuk a ricottás krémet. A maradék málnát összetörjük, és csak tálalás előtt tesszük a krémre. Ha nem használjuk fel azonnal, hűtőben tároljuk. Tálaláskor a málna tetejére halmozzuk a félretett tejszínhabot, és megszórjuk csokoládéreszelékkel.
Megjegyzés: Jól behűtve az igazi. Bármilyen más bogyós gyümölccsel kiváló!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése