Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg ricotta, 40 dkg finom
málna, 2 dl tejszín, citromlé, kevés reszelt citromhéj, 8-9 babapiskóta,
valamilyen savanykásabb szörp, pl. tökéletes bodzával; a tetejére:
csokoládéreszelék.
Elkészítése: A tejszínt kemény habbá verjük. A felét
félretesszük, a másik feléhez kanalanként, nem túl erős kavarással
beledolgozzuk a ricottát. Ízlés szerint citromlével és héjjal, illetve héjjal
ízesítjük, majd beledolgozzuk a málna felét (pár szemet félreteszünk a
díszítéshez). A babapiskótákat szörpbe forgatjuk (ezt is ízesíthetjük kevés
citromlével, nagyon jól illik hozzá), kirakjuk a poharak alját. Rákanalazzuk a
ricottás krémet. A maradék málnát összetörjük, és csak tálalás előtt tesszük a
krémre. Ha nem használjuk fel azonnal, hűtőben tároljuk. Tálaláskor a málna
tetejére halmozzuk a félretett tejszínhabot, és megszórjuk
csokoládéreszelékkel.
Megjegyzés: Jól behűtve az igazi. Bármilyen más bogyós
gyümölccsel kiváló!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése